• 2631023263
  • 6974035555
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εφαρμογές της καστανιάς

Η ξυλεία καστανιάς είναι ένα υλικό το οποίο  χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα . Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ξύλο από αισθητικής και λειτουργικής πλευράς, του οποίου η χρήση συναντάται σε πλήθος εφαρμογών και κατασκευών.  Χρησιμοποιείται σε οικοδομικές κατασκευές (στέγες, πέργκολες κ.τ.λ.), στην επιπλοποιία, για κατασκευή βαρελιών, στην ναυπηγική, σε ξυλοκατασκευές κήπων και αρχιτεκτονικής τοπίου, στην γεωργία (αμπέλια, σαλιγκαροτροφία, υποστύλωση δέντρων κ.τ.λ.), για περίφραξη κ.α.

Χαρακτηριστικά ξύλου καστανιάς

Η καστανιά είναι αυτοφυής και αναπτύσσεται γρήγορα. Κατατάσσεται στα σκληρά ξύλα, έχει μεγάλη διάρκεια (φυσική αντοχή) και μέση πυκνότητα 0,51 (510/m³). Ξηραίνεται γρήγορα, δουλεύεται εύκολα και δεν φυραίνει στο στέγνωμα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της δίνουν το μεγάλο προτέρημα, να μην χρειάζεται  εμποτισμό και χημικά πρόσθετα καθώς η φυσική της ανθεκτικότητα είναι αξεπέραστη. Τέλος, έχει μπεζ κρεμμώδες χρώμα, σχηματίζει όμορφα νερά και κατά γενική ομολογία είναι ένα ξύλο που με την κατάλληλη φροντίδα και επεξεργασία δίνει αποτελέσματα,  απαράμιλλης αισθητικής  και μεγάλης αντοχής στο χρόνο.